Intranet Areál web

Zapojení do projektu "Otevřená věda"

Zapojení do projektu "Otevřená věda"

Naše oddělení se dlouhodobě zapojuje do projektu Otevřená věda, který je organizován Akademií věd ČR, v.v.i. a má za úkol přilákat na vědecká pracoviště nadějné studenty středních škol. O přínosu a úspěšnosti projektu Otevřená věda nejvíce vypovídají rozhovory se studenty, kteří u nás stáže absolvovali a my jsme tak stáli na začátku jejich úspěšných životních cest.

Denis Cmunt začínal svoji vědeckou kariéru coby středoškolský student  na našem oddělení membránového transportu. Nástupem na vysokou školu prohloubil spolupráci formou bakalářské práce a v současné době působí již jako PhD student na univerzitě ve Švýcarském Lausanne. Zde si můžete přečíst inspirující rozhovor s Denisem.

http://www.otevrenaveda.cz/cs/aktuality/Veda-mi-poskytuje-prostor-k-rozvoji-sebe-sama-a-prekonavani-vyzev-coz-je-zabava.-Poskytuje-mi-ale-i-moznost-delat-neco-uzitecneho-co-muze-jednou-mit-pozitivni-dopady-na-spolecnost-rika-Denis-Cmunt./?fbclid=IwAR39ZtPtr6IDyUIq1x_BcSiLxxQrVfUhnUV1vbE9_-zYKQINhadcCxnd1to

Nátálie Pořízková je další úspěšnou studentkou, která docházela na naše oddělení v průběhu svého středoškolského studia. Natálie získala na závěrečné konferenci projektu Otevřená věda první cenou v kategorii Živá příroda/Lékařské vědy a Biochemie. V současné době Nátálie nastoupila na 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Držíme ji palce a přejeme hodně úspěchu.

http://www.otevrenaveda.cz/cs/aktuality/Myslim-ze-mi-absolvovani-staze-moc-pomohlo-u-prijimaciho-pohovoru-na-vysokou-skolu-rika-stazistka-Natalie-Porizkova./?fbclid=IwAR2HxBLhTlZ82CqBHSDpy5N1CwiBuX6AKoZ1cmPacAbzGbWXwem7mxVP0qo